Panosta hevosen ennakoivaan hoitoon

Kisakausi alkaa olla ohitse ja edessä on pitkä talvi jolloin on aikaa treenata kohti tulevan kauden haasteita, ja tärkeää on myös huollattaa harrastekaveria.

Olipa hevosesi harraste- tai kilpahevonen ja lajisi mikä vain, on hevosen ennakoiva hoito monestakin syystä järkevää. Ennakoinnin myötä voidaan välttyä hevosen kipeytymiseltä ja päästään tarttumaan ongelmiin heti niiden alkuvaiheessa. Näin vältytään usein isommilta loukkaantumisilta, sairaslomilta ja sitä kautta hoitokuluilta. Sairaslomahan voi tarkoittaa mitä vaan täydestä karsinalevosta rajoitettuun liikuntaan ja syinä voivat olla lukemattomat eri asiat, joten sairaslomat eivät ole erityisen harvinaisia. Hevosen ei ole aina helppoa sopeutua lepoon tai pelkkään kävelyliikuntaan. Tämä voi näkyä ylimääräisen energian kerääntymisenä, josta seuraa kasvanut loukkaantumisriski energian purkautuessa ei-halutulla tavalla tai stressinä, josta voi seurata esimerkiksi mahavaivoja tai stereotyyppistä käyttäytymistä kuten imppaamista tai kutomista, jolla hevonen yrittää purkaa stressiään. Jos emme mieti ainoastaan sairasloman kuluja tai muita sen mukanaan tuomia haasteita, selvää on, että hevosenomistajan vastuulla on tarkkailla hevosensa hyvinvointia.

Terve, hyvinvoiva ja onnellinen hevonen pitäisi olla jokaisen hevosenomistajan tavoitelistan kärjessä. Bonuksena tällä terveellä, onnellisella ja hyvinvoivalla hevosella on paljon paremmat mahdollisuudet suorittaa siltä pyydetyt tehtävät myös urheilun saralla.

 

Ennakointi on jokapäiväisiä rutiineja.

Ennakoiva hoito lähtee liikkeelle hevosen jokapäiväisestä tarkkailusta. Minkälainen on hevosen yleisilme, näkyykö siinä silmämääräisesti jotain normaalista poikkeavaa? Onko peruselintoiminnot, juominen, syöminen ja ulostaminen normaalia? Löytyykö ihosta, lihaksistosta, nivelistä, jänteistä tai kavioista jotain poikkeavaa? Silmät, suu ja limakalvot normaalit? Entä liikkuminen tai hevosen mieliala? On tärkeää tietää mikä juuri tälle hevoselle on tyypillistä, sekä ymmärtää, mitkä asiat ovat yleisellä tasolla aina huolestuttavia. Mitä paremmin omistaja oppii tuntemaan hevosensa, sitä helpompi on huomata pienetkin poikkeamat. Lisäksi on tärkeää olla kiinnostunut, etsiä jatkuvasti uutta tietoa ja myöskin luottaa omaan näkemykseen, jos hevonen tuntuu oireilevan. Ongelman paikallistaminen ei ole aina yksinkertaista, mutta jos hevonen oireilee, on sinnikkäästi etsittävä keinot sen auttamiseksi. Hyvä tiimi hevosen ympärillä on kultaakin kalliimpi, kukaan meistä ei voi olla joka alan asiantuntija. Tiimiin voi kuulua isokin määrä erilaisia henkilöitä; hevosen omistaja, tallinpitäjä, valmentaja, kengittäjä, eläinlääkäri, fysioterapeutti, hevosenhoitaja jne. Tiedon jakaminen ja avoin keskustelu tiimin välillä on aina hevosen etu!

Riittävällä ja monipuolisella liikunnalla, palautumista edistävillä toimenpiteillä ja yksilöllisellä kehonhuollolla edesautetaan hevosen terveenä pysymistä. Woikoski Feelingin Hevospalvelukeskuksella on monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa sekä kuntoutus- että ennakoivaa hoitoa. Vesikävelyllä saadaan vaihtelua hevosen treeniohjelmaan ja sitä voidaan toteuttaa juuri hevosen kunnon ja terveydentilan mukaisesti. Vedenkorkeutta, kävelynopeutta ja mahdollista kallistusta vaihtelemalla saadaan aikaan sopiva intensiteetti harjoitukseen. Vesikävelyllä saadaan rasitusta lihaksille, edistetään suoruutta ja hevosen selän käyttöä rasittamatta niveliä ylettömästi.


Ravihevostamma Breezy Kemp palautumassa Cryo-huippukylmä hoidossa.

Kovasta rasituksesta palautumista edistetään huolellisella alku- ja loppuverryttelyllä. Tämän lisäksi olemme saaneet hyviä kokemuksia koko kehon huippukylmähoidosta mm. palautumisen nopeuttamisessa. Hevosten huippukylmä- eli cryokabiinissa hevonen altistetaan lyhyen aikaa erittäin kylmälle ilmalle, jolloin saadaan aikaan termosokki. Termosokki aktivoi kehon oman puolustusjärjestelmän, lisää mm. testosteronin, adrenaliinin ja endorfiinin tuotantoa 5-7 päivän ajan hoidon jälkeen ja nopeuttaa maitohapon pilkkoutumista rasitusta edeltävälle tasolle jo 20:ssä minuutissa hoidon jälkeen. Huippukylmähoitoa voidaan käyttää myös paikallisesti esimerkiksi jalkojen tai lihaskireyksien hoitoon. Palveluvalikoimastamme löytyy paljon muitakin keinoja hevosesi ennakoivaan hoitoon. 


Morna ja Galatejs

Esteratsastaja ja taitava nuorten hevosten kouluttaja Madis Mornan ratsu Galatejs kävi kahden viikon hoitojaksolla WHD Hevospalvelukeskuksella, jolloin sitä harjoittettiin vesikävelymatolla. Tämän lisäksi hevonen palautui ja rentoutui Vitafloor- tärinämatolla ja sen lihaksia hoidettiin mm. laserilla ha hieronnalla sekä venyttelemällä.
Madis kommentoi jaksoa:
"Idea Galatejsin vesijumppaan tuli siitä, että hevonen on aika jäykkä ja suora rungostaan ja sitä on vaikea saada käyttämään itseään oikein sileän työskentelyssä Odotukseni oli, että hevonen oppisi käyttämään itseään ja kroppaansa paremmin ja oivaltaisi saman asian myös ratsastuksessa. Kyseessä on muutenkin hieman haastava hevonen sileän työskentelyyn. Vesijumppa auttoi paljon ja täytti sen tarkoituksen."

 

Intoa syksyn treeneihin!
Kuntoutusvastaava Heli Pulkka

Tunnelmia ja uutisia!

Niin vaihtui kesä syksyyn ja eletään syyskuuta.
Luvassa on tunnelmia 31.8.2019 Oy Woikoski Ab.n järjestämistä 2-tason kouluratsastuskilpailuista, sekä huippu uutisia.

Lauantaina aurinkoisessa säässä starttasi noin 65 ratsukkoa, aamupäivä oli täysin Kekkosen.

Luokan 1. Prix de Cavallor Helppo B, lasten esiohjelma A voittoon ratsasti Jaana Hohti, suomenhevos ori Kekkosella.
Luokan 2. Prix de Lansarin tallipuoti Helppo A CCI/CIC* 2009 voitti myös Jaana Hohti ja Kekkonen.
Luokan 3. Prix de Aitovet Kouvola Vaativa B:1 voitti Karoliina Hasu hevosella Lodestro.
Luokan 4. Prix de Hipposport Vaativa A:0 voiton vei Raija Metsälä hevosella Cacau.

Onnittelemme voittajia ja sijoittuneita, sekä kiitämme kaikkia osallistujia!


Suomenhevos ori Kekkonen hallitsi päivän ensimmäisissä luokissa, ratsastajanaan Jaana hohti.


Luokan 3. Prix de Aitovet Kouvola Va B:1, palkintojen jako


Sari Palmberg ja tuomari Maisa Torkkola valmistautumassa palkintojen jakoon.

Kilpailuita kanssamme oli mahdollistamassa yhteistyökumppanit, joiden tuotteita WHD Hevospalvelukeskus käyttää päivittäin.

Cavalorin tuotealikoimasta löytyy useita hoitotuotteita ja lisäravinteita joiden laatuun me luotamme.
Star Shine karvankiillotusaine on yksi parhaimmista showshine tuotteista. SxItch, auttaa ötököiden kutinaan kesäaikaan, harja ja häntä säilyy kauniina ilman hankaus jälkiä.
Lisäravinteista meidän suosikkimme ovat:
SoZen, Ab Energy Boost, Emergency 911, Gastro 8 ja Muscle liq, näistä löytyy apu joka tilanteeseen. 

Lansarin Tallipuoti on meille uusi tuttavuus Mikkelistä, olemme löytäneet liikkeen valikoimasta kaikenlaisia ihanuuksia ratsastajalle ja ratsulle.
Valikoimasta löytyy mm. LeMieux korvahuput ja satulahuovat, Fairplay ratsastusvaatteet ja OneK ratsastuskypärät.


Hannan päätä turvaa kaunis OneKin ratsastuskypärä.

Aitovet Kouvola on ammattitaitoinen ja luotettava eläinlääkäri asema eläinlääkäri asema jonka eläinlääkäri Soile Pakkanen vierailee WHD Hevospalvekukeskuksella noin 5 viikon välein tarkastamassa hevosia. Soile katsoo meillä kuntoutuvien hevosten tilanteen, sekä omat hevosemme. Ennaltaehkäisevä hoito on tärkeässä asemassa urheiluhevosen terveydessä johon me haluamme panostaa.

Espoolainen Hipposport on ollut yhteistyökumppanimme jo useiden vuosien ajan. Hipposportin Atte Martikainen huolehtii meidön hevosillemme sopivat satulat ja vierailee meillä 3-4 kertaa vuodessa. Hipposportin valikoimasta löytyvät kaikki laatutuotteet- ja merkit kuten meidän suosimamme Bucas- loimet ja Kentuckyn ihanan pehmeät karvariimut.


Woikoski Rainman II pukeutuneena Kentuckyn riimuun ja Bucasin ohueen talliloimeen.

Vuoden 2020 kilpailukalenteri
Iloksemme voimme kertoa, että vuoden 2020 kouluratsastuksen kaikkien ikäluokkien SM-kilpailut ratsastetaan ensi vuonna Woikoskella!
Oy Woikoski Ab järjestää yhteistyössä WHD Hevospalvelukeskuksen sekä Woikoski Feeling matkailupalveluiden kanssa 12-14.6.2019 Woikoski Dressage Derbyn eli 3-tason kouluratsastuskilpailut joiden yhteydessä ratkotaan Suomen mestaruudet.
Järjestämme myös elo-syyskuussa kaksipäiväiset 2-tason kouluratsastuskilpailut.

Kilpailualueemme kokeekin tähän liittyen tulevan syksyn aikana maisemoinnin ja pieniä parannuksia ja sitten taas kisataan.
Meillä ollaan tästä innoissaan, tervetuloa kilpailemaan ja nauttimaan tunnelmasta!

Terkuin Iida Kekkonen, Woikoski Feeling

 

 

 

 

 

 

Luotamme St Hippolyten rehuihin

WHD Hevospalvelukeskus on käyttänyt St Hippolytin rehuja jo vuodesta 2011. Aluksi rehut tilattiin suomalaisen jälleenmyyjän kautta, kunnes vuonna 2015 todettiin että rehua kuluu runsaasti, joten olisi järkevämpää, toimia itse jälleenmyyjänä. Vuonna 2015 WHD Hevospalvelukeskus aloitti ST Hippolyt rehujen jälleenmyyjänä.

St Hippolytin rehut ovat eläinlääkäreiden kehittämiä ja erittäin tarkalla laatuprosessilla tuotettuja. Toiminta on alkoi vuonna 1988 kun Bernd Ebert sai ajatuksen tuottaa mysliä hevosille Dielheimin myllyssä Baden-Württembergissä, ei hän voinut aavistaakaan olevansa vain muutamaa vuotta myöhemmin yksi alan innovatiivisimmista tuottajista.

Paljon on muuttunut hevosten ruokinnan suhteen viimeisten vuosien ja vuosikymmenten aikana. ”Heinä ja kaura ovat edelleen perustana, mutta ne eivät enää yksin riitä useimmille hevosille”. Bernd Ebert selittää. Yrtit ovat St. Hippolytin tavaramerkki läpi tuotevalikoiman. Yrttien kysyntä kasvoi voimakkaasti kun yritys kehitti Struktur-E myslin ja aloitti kohdistetun myynnin. Mysli hevosten rehuna ei ollut tunnettu Saksassa vaikka se jo pitkään oli ollut suuri tuote Britannian rehumarkkinoilla. Tämä mysli on nyt voittanut Saksan tallit. ”Laaja yrttien kirjo ja ravintoainerikkaus täydensivät yleisesti käytettyä ruokintaa kauralla ja auttoivat vähentämään kivennäisainerehujen käyttöä”. sanoo Ebert.

WHD Hevospalvelukeskuksella olemme erittäin tyytyväisiä St Hippolytin rehuihin. Tuotevalikoima on hyvä, löytyy perus- ja erikoisrehuja erilaisille hevosille. Syöttömäärät ovat pienet ja rehut ovat maistuvia. Tuotteet tuoksuvat hyvältä ja niiden laatu on aina sama. Tuotteiden tilaus tapahtuu helposti ja toimitus nopeasti.
”Osa hevosista voi aluksi nirsoilla uutta rehua koska St Hippolytin rehuissa yrtit tuoksuvat aika voimakkaasti. Totuttamalla hevoset uuteen rehuun pienillä määrillä saa kyllä ruuan maistumaan” tallimestari Hanna kertoo.

 

Meillä suosituimmat rehut ovat:

Strukture- E mysli, kilpahevosille tai raskasta työtä tekeville hevosille sopiva

Performance Fibre High Proteiini pelletti lisä proteiiniä tarvitseville hevosille
Glyx mash, viljaton mash rehu

Hesta Mix mysli, iho-ongelmista ja kutinasta kärsiville hevosille
Gold Medal, lisäravinne lihasten kasvun tueksi  

Gemuse-Krauter-Mineralien, kaiken kattava kivennäisrehu Gemuse-Krauter-Mineralien

Linustar, rouhittu pellavasiemen valmiste

Gastrointestional, täydennysrehu vatsantoimintaan

Equilyte, elektrolyytti valmiste

Luzerne Mix, täydennysrehu ensiluokkainen leikattu raakarehu joka sisältää sinimailasta

Tunnelmia kilpailuista

Tässä tulee parhaat palat, tunnelmat ja kuvakooste Woikoski Oy.n 14-16.6.2019 järestetyistä kouluratsastuskilpailuista.

Järjestimme ensimmäistä kertaa kolmannen tason kouluratsastuskilpailut 14-16-6.2019 WHD Gårdin tapahtuma-alueella. Alueen kilpailukentät valmistuivat jo syksyllä 2018 ja maisemointi ja viimeistelytyöt valmistuivat kevään 2019 aikana.


Kilpailuita ratsastettiin kahdella radalla. 

Tapahtuma-alueen testiradalla toimi Jaba- alue sekä hevosten lastaus alue.
Alueella palveli ravintolateltta joka tarjoili herkullista lounasta ja kahviotuotteita sekä kuohuvaa. Ravintolateltta ristittiin kilpailuiden aikana Ravintola Prinssiksi ja Kaisa Parenin taidenäyttely ihastutti asiakkaitamme. HippoSport järjesti satulansovitusta ja myi hevostarvikkeita kilpailuiden ajan seuranaan Lansarin tallipuoti.
Tunnelma kilpailuissa oli lämmin koko viikonlopun ajan ja sen kruunasi legendaarinen kuuluttaja  Håkan Wahlman.


Håkan Wahlman ja Kilpailuidenjohtaja Hanna Anttonen valmistautumassa Prix de Just Dressage luokan palkintojenjakoon

14.6. Perjantaina kilpailuissa ratsastettiin kaksi 2-tason luokkaa.

Luokka 1. Helppo B:3 voitti ratsukko Lotta Pulli ja Cacau
Luokka 2. Prix de Retco Oy Helppo A FEI CCI/CIC * A-kenttäkilpailuohjelma 2009 voitti ratsukko Lindblad Kristina hevosella Catanoma.

Luokan 2. mahdollisti Retco Oy, Woikoski Oy.n kanssa tiivistä yhteityötä tekevä yritys joka tarjoaa koneet, tarvikkeet ja lisäaineet hitsausalan ammattilaisille ja asiantuntijoille.

 
Luokka 1. Lotta Pulli ja Cacau

15.6. Lauantaina kilpailtiin 2. ja 3-tasolla

Nuorten hevosten luokat:
Luokka 3. (2-taso) PACCELLI CUP Helppo B FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2005 voitti Kristiina Purdy ja Conbaso
Luokka 4. EQPro Champion sarja FEI:n esiohjelma 5-vuotiaille hevosille 2004 voitti Auli Lamers ja J`Adore JV
Luokka 5. EQPro Champion sarja Vaativa B:0 2009, avoin 6- vuotiaille hevosille luokan voitti Siiri Kyrö hevosella Dewdrop`s Johnny Depp

Luokka 6. Prix de HippoSport Vaativa B FEI Junioreiden joukkueohjelma 2009 voitti Woikoski Helios Dressagen edustaja Tiina Polso ja Frac Attraction
Luokka 7. He A FEI Ponien joukkueohjelma 2012, avoin poniratsukoille voitti Ruut Mantela ponilla Hillside Arwen 614 NF
Luokka 8. Prix de Vetcare Prix St Georges 2009 voittoon ratsasti Mia von Schantz hevosella Zalzatime

Luokan 8. mahdollisti Vetcare Oy Vetcare-konserni tekee työtä eläinten hyvinvoinnin puolesta.

Vetcare Oy on palvellut suomalaisten eläinlääkärien, apteekkihenkilökunnan, eläintenomistajien ja eläinten tarpeita jo vuodesta 1992 lähtien. Yritys tutkii, kehittää ja myy eläinlääkkeitä ja eläimille tarkoitettuja vapaan kaupan valmisteita.


Luokan 6. mahdollisti HippoSport, jonka palveluun voimme aina luottaa. HippoSport on vuonna 1990 perustettu perheyritys jonka toiminta perustuu laadukkaisiin tuotteisiin, laajaan valikoimaan sekä asiantuntevaan ja ystävälliseen palveluun.


Luokka 8. Mia von Schantz hevosella Zalzatime

16.6. Sunnuntai 3- tason luokat

Luokka 10. EQPro Champion sarja Prix de Just Dressage Vaativa A:0 2019, avoin 7-8 vuotiaille hevosille luokan voiti Woikoski Helios Dressagen edustaja Tiina Polso ja Frac Attraction 
Luokka 12.Prix de Ratsastuskeskus Aino Vaativa B FEI Junioreiden henkilökohtainen ohjelma 2009 luokan voitti Jenni Linna ja Franziskaner
Luokka 13.Prix de AitoVet Oy Kouvola FEI Vaativa A Nuorten ratsastajien esiohjelma 2009 voitti Jessica Jokiranta ja Sini Solina
Luokka 14. Grand Prix 2009/2014  luokassa Tiia Hyysalo ratsasti kvaalin SM-kilpailuihin prosentein 64,891 hevosella Betty B

Luokan 10. mahdollisti JustDressage. Just Dressage on kouluratsastukseen erikoistunut verkkokauppa sekä showroom & myymälä Espoossa joka panostaa tuttujen laatumerkkien lisäksi erityisesti omanlaiseen, hieman erilaiseen valikoimaan, josta löydät kaiken kouluratsastukseen ja paljon muuta!

Luokan 12. mahdollisti yhteistyökumppanimme täyden palvelun ratsastuskeskus Järvenpäässä -Ratsastuskeskus Aino.


Luokan 13. mahdollisti AitoVet Kouvola. AitoVetin eläinlääri Soile Pakkanen hoitaa hevosiamme kuukausittain ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä yhteistyöhön. Ratsastuskeskus Aino on täyden palvelun ratsastus- ja t

 KIITOS OSALLISTUJILLE JA ONNEA VOITTAJILLE JA SIJOITTUNEILLE!

Tunnelmia kuvien muodossa:

 
Expossa HippoSport, joka tarjosi mm. satulatuotteita ja satulan sovitusta kilpailuiden ajan.


Lansarin Tallipuodista löytyi myös kaikkea ihanaa!


Kaisa Parenin taidenäyttely koristi Ravintola Prinssin seiniä kilpailuiden ajan.


Woikoski Feelingin keittiömestari Mika Paalanen vastasi kilpailuiden ravintolan tuotteista ja pääsi samalla tutustumaan kouluratsastuksen ihmeelliseen maailmaan.


Sunnuntaina kilpailuita seurattiin upeassa säässä.


Palkintojen jaossa sunnuntaina.


Siiri Kyrö ja Kyrö Märchen


Ratsastajien ja toimitsijoiden hyvinvoinnista piti huolen Olvin Healt Lab juomat.


Tältä näytti Kilpailuiden johtajan ilme, kun hän sai käsiinsä ensimmäiset ruusukkeet!


Toiminta-alueen testirata antoi hyvän tilan lastaus- ja jaba-alueelle.


Kuulutus ja kanslia rakennettiin WHD Hevospalvelukeskuksen kuorma-autoon.


Kilpailuiden päätteeksi kokoonnuttiin ravintola Prinssiin nostamaan maljat onnistuneille kilpailuille.

Kiitos kaikille toimihenkilöille!
Erityiskiitos Stewardina toimineelle Metsälän perheelle, puheenjohtajatuomari Paula Nystenille, kuuluttaja Håkan Wahlmanille sekä Mäntyharjun Ratsastajat Ry.lle kilpailuiden järjestämisestä!

Palaamme kilpailuiden merkeissä asiaan 31.8.2019 järjestäen 2-tason kouluratsastuskilpailut sekä vuoden päästä samaan aikaan 12-14.6. järjestäen 3-4- tason kilpailut, tervetuloa mukaan!

Terkuin Iida Kekkonen, Woikoski Feeling

ISO9001 –sertifikaatti ensimmäisenä Suomessa

WHD Hevospalvelukeskus on ensimmäinen hevosalan yritys Suomessa, jolle myönnettiin ISO9001- laatusertifikaatti 8.5.2019.
Sertifikaatin luovutti juhlavissa tunnelmissa Kiwa-Inspectan toimitusjohtaja Mikko Törmänen, joka kertoi suomalaisista yrityksistä vain 1%:n toimivan ISO 9001- laatujärjestelmän mukaisesti. Matkailuliiketoiminnassa Woikoski Feeling on esimmäisten joukossa Suomessa ja WHD Hevospalvelukeskus on Suomen ensimmäinen.

"Laatujärjestelmä takaa työssämme tarkat rutiinit ja yhteiset toimintatavat."

WHD Hevospalvelukeskuksen sekä Woikoski Feelingin työntekijät urakoivat syksyn 2018, sekä kuluneen talven aikana kovasti, käyden läpi kaikki toimintaamme kuvaavat ohjeet sekä prosessit, kirjaten ne ylös. Käytössämme on IMS- toiminnanohjausjärjestelmä, jonne kaikki ohjeet, dokumentit ja prosessit on tallennettu ja ne ovat henkilökuntamme käytettävissä helposti. Järjestelmästä löytyvät mm. video- ohjeet hevospalvelukeskuksen hoitolaitteistoiden peruskäytöstä, ohjeet toimintatavoista esimerkiksi asiakkaiden vastaanotosta kuntoutukseen, tarpeiden kartoituksesta ja tallin päiväohjelmasta.

Toiminnassamme on ollut aina selkeä punainen lanka, toiminnan- ja palvelunlaatu ovat olleet meille tärkeää, joten toiminnan avaaminen ja kirjaaminen prosesseiksi ja ohjeiksi oli meille luontevaa. Näin myös pääsimme tarkastelemaan ja kehittämään toimintaamme uudesta  näkökulmasta.
Ohjeiden avulla uusi työntekijä on helppo perehdyttää työhön, toimintatapoihin- ja periaatteisiin, takaamme näin myös asiakkaillemme aina laadukkaan palvelun.
Jatkossa toimintaamme auditoidaan eli tarkastellaan vuosittain sekä sisäisien tahojen, että Kiwa-Inspectan toimesta ja takaamme laadun kehittymisen.
Woikoski Feeling ja WHD Hevospalvelukeskus toimii ajan hermoilla ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti, laatusertifikaatti on meille tähän loistava työkalu.

Alla esimerkki WHD Hevospalvelukeskuksen toimintaohjeesta.

  • 1
  • 2

Tervetuloa WHD Gårdiin


Yhteystiedot

Nurmaankyläntie 90
52960 Nurmaa
Puh. 040 656 5981
whd (at) woikoski.fi

Löydät meidät myös

WHD Gård

Tarjoamme monipuoliset kuntoutus-ja hyvnvointipalvelut niin hevosille kuin omistajille, sekä laadukkaat puitteet valmennustoiminnalle.

Käytämme evästeitä auttaaksemme sinua saamaan verkkosivuistamme parhaan mahdollisen hyödyn. Vierailemalla sivustollamme ja käyttämällä sitä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja: Evästeet Tietosuojaseloste