Tunnelmia ja uutisia!

Niin vaihtui kesä syksyyn ja eletään syyskuuta.
Luvassa on tunnelmia 31.8.2019 Oy Woikoski Ab.n järjestämistä 2-tason kouluratsastuskilpailuista, sekä huippu uutisia.

Lauantaina aurinkoisessa säässä starttasi noin 65 ratsukkoa, aamupäivä oli täysin Kekkosen.

Luokan 1. Prix de Cavallor Helppo B, lasten esiohjelma A voittoon ratsasti Jaana Hohti, suomenhevos ori Kekkosella.
Luokan 2. Prix de Lansarin tallipuoti Helppo A CCI/CIC* 2009 voitti myös Jaana Hohti ja Kekkonen.
Luokan 3. Prix de Aitovet Kouvola Vaativa B:1 voitti Karoliina Hasu hevosella Lodestro.
Luokan 4. Prix de Hipposport Vaativa A:0 voiton vei Raija Metsälä hevosella Cacau.

Onnittelemme voittajia ja sijoittuneita, sekä kiitämme kaikkia osallistujia!


Suomenhevos ori Kekkonen hallitsi päivän ensimmäisissä luokissa, ratsastajanaan Jaana hohti.


Luokan 3. Prix de Aitovet Kouvola Va B:1, palkintojen jako


Sari Palmberg ja tuomari Maisa Torkkola valmistautumassa palkintojen jakoon.

Kilpailuita kanssamme oli mahdollistamassa yhteistyökumppanit, joiden tuotteita WHD Hevospalvelukeskus käyttää päivittäin.

Cavalorin tuotealikoimasta löytyy useita hoitotuotteita ja lisäravinteita joiden laatuun me luotamme.
Star Shine karvankiillotusaine on yksi parhaimmista showshine tuotteista. SxItch, auttaa ötököiden kutinaan kesäaikaan, harja ja häntä säilyy kauniina ilman hankaus jälkiä.
Lisäravinteista meidän suosikkimme ovat:
SoZen, Ab Energy Boost, Emergency 911, Gastro 8 ja Muscle liq, näistä löytyy apu joka tilanteeseen. 

Lansarin Tallipuoti on meille uusi tuttavuus Mikkelistä, olemme löytäneet liikkeen valikoimasta kaikenlaisia ihanuuksia ratsastajalle ja ratsulle.
Valikoimasta löytyy mm. LeMieux korvahuput ja satulahuovat, Fairplay ratsastusvaatteet ja OneK ratsastuskypärät.


Hannan päätä turvaa kaunis OneKin ratsastuskypärä.

Aitovet Kouvola on ammattitaitoinen ja luotettava eläinlääkäri asema eläinlääkäri asema jonka eläinlääkäri Soile Pakkanen vierailee WHD Hevospalvekukeskuksella noin 5 viikon välein tarkastamassa hevosia. Soile katsoo meillä kuntoutuvien hevosten tilanteen, sekä omat hevosemme. Ennaltaehkäisevä hoito on tärkeässä asemassa urheiluhevosen terveydessä johon me haluamme panostaa.

Espoolainen Hipposport on ollut yhteistyökumppanimme jo useiden vuosien ajan. Hipposportin Atte Martikainen huolehtii meidön hevosillemme sopivat satulat ja vierailee meillä 3-4 kertaa vuodessa. Hipposportin valikoimasta löytyvät kaikki laatutuotteet- ja merkit kuten meidän suosimamme Bucas- loimet ja Kentuckyn ihanan pehmeät karvariimut.


Woikoski Rainman II pukeutuneena Kentuckyn riimuun ja Bucasin ohueen talliloimeen.

Vuoden 2020 kilpailukalenteri
Iloksemme voimme kertoa, että vuoden 2020 kouluratsastuksen kaikkien ikäluokkien SM-kilpailut ratsastetaan ensi vuonna Woikoskella!
Oy Woikoski Ab järjestää yhteistyössä WHD Hevospalvelukeskuksen sekä Woikoski Feeling matkailupalveluiden kanssa 12-14.6.2019 Woikoski Dressage Derbyn eli 3-tason kouluratsastuskilpailut joiden yhteydessä ratkotaan Suomen mestaruudet.
Järjestämme myös elo-syyskuussa kaksipäiväiset 2-tason kouluratsastuskilpailut.

Kilpailualueemme kokeekin tähän liittyen tulevan syksyn aikana maisemoinnin ja pieniä parannuksia ja sitten taas kisataan.
Meillä ollaan tästä innoissaan, tervetuloa kilpailemaan ja nauttimaan tunnelmasta!

Terkuin Iida Kekkonen, Woikoski Feeling

 

 

 

 

 

 

Luotamme St Hippolyten rehuihin

WHD Hevospalvelukeskus on käyttänyt St Hippolytin rehuja jo vuodesta 2011. Aluksi rehut tilattiin suomalaisen jälleenmyyjän kautta, kunnes vuonna 2015 todettiin että rehua kuluu runsaasti, joten olisi järkevämpää, toimia itse jälleenmyyjänä. Vuonna 2015 WHD Hevospalvelukeskus aloitti ST Hippolyt rehujen jälleenmyyjänä.

St Hippolytin rehut ovat eläinlääkäreiden kehittämiä ja erittäin tarkalla laatuprosessilla tuotettuja. Toiminta on alkoi vuonna 1988 kun Bernd Ebert sai ajatuksen tuottaa mysliä hevosille Dielheimin myllyssä Baden-Württembergissä, ei hän voinut aavistaakaan olevansa vain muutamaa vuotta myöhemmin yksi alan innovatiivisimmista tuottajista.

Paljon on muuttunut hevosten ruokinnan suhteen viimeisten vuosien ja vuosikymmenten aikana. ”Heinä ja kaura ovat edelleen perustana, mutta ne eivät enää yksin riitä useimmille hevosille”. Bernd Ebert selittää. Yrtit ovat St. Hippolytin tavaramerkki läpi tuotevalikoiman. Yrttien kysyntä kasvoi voimakkaasti kun yritys kehitti Struktur-E myslin ja aloitti kohdistetun myynnin. Mysli hevosten rehuna ei ollut tunnettu Saksassa vaikka se jo pitkään oli ollut suuri tuote Britannian rehumarkkinoilla. Tämä mysli on nyt voittanut Saksan tallit. ”Laaja yrttien kirjo ja ravintoainerikkaus täydensivät yleisesti käytettyä ruokintaa kauralla ja auttoivat vähentämään kivennäisainerehujen käyttöä”. sanoo Ebert.

WHD Hevospalvelukeskuksella olemme erittäin tyytyväisiä St Hippolytin rehuihin. Tuotevalikoima on hyvä, löytyy perus- ja erikoisrehuja erilaisille hevosille. Syöttömäärät ovat pienet ja rehut ovat maistuvia. Tuotteet tuoksuvat hyvältä ja niiden laatu on aina sama. Tuotteiden tilaus tapahtuu helposti ja toimitus nopeasti.
”Osa hevosista voi aluksi nirsoilla uutta rehua koska St Hippolytin rehuissa yrtit tuoksuvat aika voimakkaasti. Totuttamalla hevoset uuteen rehuun pienillä määrillä saa kyllä ruuan maistumaan” tallimestari Hanna kertoo.

 

Meillä suosituimmat rehut ovat:

Strukture- E mysli, kilpahevosille tai raskasta työtä tekeville hevosille sopiva

Performance Fibre High Proteiini pelletti lisä proteiiniä tarvitseville hevosille
Glyx mash, viljaton mash rehu

Hesta Mix mysli, iho-ongelmista ja kutinasta kärsiville hevosille
Gold Medal, lisäravinne lihasten kasvun tueksi  

Gemuse-Krauter-Mineralien, kaiken kattava kivennäisrehu Gemuse-Krauter-Mineralien

Linustar, rouhittu pellavasiemen valmiste

Gastrointestional, täydennysrehu vatsantoimintaan

Equilyte, elektrolyytti valmiste

Luzerne Mix, täydennysrehu ensiluokkainen leikattu raakarehu joka sisältää sinimailasta

Tunnelmia kilpailuista

Tässä tulee parhaat palat, tunnelmat ja kuvakooste Woikoski Oy.n 14-16.6.2019 järestetyistä kouluratsastuskilpailuista.

Järjestimme ensimmäistä kertaa kolmannen tason kouluratsastuskilpailut 14-16-6.2019 WHD Gårdin tapahtuma-alueella. Alueen kilpailukentät valmistuivat jo syksyllä 2018 ja maisemointi ja viimeistelytyöt valmistuivat kevään 2019 aikana.


Kilpailuita ratsastettiin kahdella radalla. 

Tapahtuma-alueen testiradalla toimi Jaba- alue sekä hevosten lastaus alue.
Alueella palveli ravintolateltta joka tarjoili herkullista lounasta ja kahviotuotteita sekä kuohuvaa. Ravintolateltta ristittiin kilpailuiden aikana Ravintola Prinssiksi ja Kaisa Parenin taidenäyttely ihastutti asiakkaitamme. HippoSport järjesti satulansovitusta ja myi hevostarvikkeita kilpailuiden ajan seuranaan Lansarin tallipuoti.
Tunnelma kilpailuissa oli lämmin koko viikonlopun ajan ja sen kruunasi legendaarinen kuuluttaja  Håkan Wahlman.


Håkan Wahlman ja Kilpailuidenjohtaja Hanna Anttonen valmistautumassa Prix de Just Dressage luokan palkintojenjakoon

14.6. Perjantaina kilpailuissa ratsastettiin kaksi 2-tason luokkaa.

Luokka 1. Helppo B:3 voitti ratsukko Lotta Pulli ja Cacau
Luokka 2. Prix de Retco Oy Helppo A FEI CCI/CIC * A-kenttäkilpailuohjelma 2009 voitti ratsukko Lindblad Kristina hevosella Catanoma.

Luokan 2. mahdollisti Retco Oy, Woikoski Oy.n kanssa tiivistä yhteityötä tekevä yritys joka tarjoaa koneet, tarvikkeet ja lisäaineet hitsausalan ammattilaisille ja asiantuntijoille.

 
Luokka 1. Lotta Pulli ja Cacau

15.6. Lauantaina kilpailtiin 2. ja 3-tasolla

Nuorten hevosten luokat:
Luokka 3. (2-taso) PACCELLI CUP Helppo B FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2005 voitti Kristiina Purdy ja Conbaso
Luokka 4. EQPro Champion sarja FEI:n esiohjelma 5-vuotiaille hevosille 2004 voitti Auli Lamers ja J`Adore JV
Luokka 5. EQPro Champion sarja Vaativa B:0 2009, avoin 6- vuotiaille hevosille luokan voitti Siiri Kyrö hevosella Dewdrop`s Johnny Depp

Luokka 6. Prix de HippoSport Vaativa B FEI Junioreiden joukkueohjelma 2009 voitti Woikoski Helios Dressagen edustaja Tiina Polso ja Frac Attraction
Luokka 7. He A FEI Ponien joukkueohjelma 2012, avoin poniratsukoille voitti Ruut Mantela ponilla Hillside Arwen 614 NF
Luokka 8. Prix de Vetcare Prix St Georges 2009 voittoon ratsasti Mia von Schantz hevosella Zalzatime

Luokan 8. mahdollisti Vetcare Oy Vetcare-konserni tekee työtä eläinten hyvinvoinnin puolesta.

Vetcare Oy on palvellut suomalaisten eläinlääkärien, apteekkihenkilökunnan, eläintenomistajien ja eläinten tarpeita jo vuodesta 1992 lähtien. Yritys tutkii, kehittää ja myy eläinlääkkeitä ja eläimille tarkoitettuja vapaan kaupan valmisteita.


Luokan 6. mahdollisti HippoSport, jonka palveluun voimme aina luottaa. HippoSport on vuonna 1990 perustettu perheyritys jonka toiminta perustuu laadukkaisiin tuotteisiin, laajaan valikoimaan sekä asiantuntevaan ja ystävälliseen palveluun.


Luokka 8. Mia von Schantz hevosella Zalzatime

16.6. Sunnuntai 3- tason luokat

Luokka 10. EQPro Champion sarja Prix de Just Dressage Vaativa A:0 2019, avoin 7-8 vuotiaille hevosille luokan voiti Woikoski Helios Dressagen edustaja Tiina Polso ja Frac Attraction 
Luokka 12.Prix de Ratsastuskeskus Aino Vaativa B FEI Junioreiden henkilökohtainen ohjelma 2009 luokan voitti Jenni Linna ja Franziskaner
Luokka 13.Prix de AitoVet Oy Kouvola FEI Vaativa A Nuorten ratsastajien esiohjelma 2009 voitti Jessica Jokiranta ja Sini Solina
Luokka 14. Grand Prix 2009/2014  luokassa Tiia Hyysalo ratsasti kvaalin SM-kilpailuihin prosentein 64,891 hevosella Betty B

Luokan 10. mahdollisti JustDressage. Just Dressage on kouluratsastukseen erikoistunut verkkokauppa sekä showroom & myymälä Espoossa joka panostaa tuttujen laatumerkkien lisäksi erityisesti omanlaiseen, hieman erilaiseen valikoimaan, josta löydät kaiken kouluratsastukseen ja paljon muuta!

Luokan 12. mahdollisti yhteistyökumppanimme täyden palvelun ratsastuskeskus Järvenpäässä -Ratsastuskeskus Aino.


Luokan 13. mahdollisti AitoVet Kouvola. AitoVetin eläinlääri Soile Pakkanen hoitaa hevosiamme kuukausittain ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä yhteistyöhön. Ratsastuskeskus Aino on täyden palvelun ratsastus- ja t

 KIITOS OSALLISTUJILLE JA ONNEA VOITTAJILLE JA SIJOITTUNEILLE!

Tunnelmia kuvien muodossa:

 
Expossa HippoSport, joka tarjosi mm. satulatuotteita ja satulan sovitusta kilpailuiden ajan.


Lansarin Tallipuodista löytyi myös kaikkea ihanaa!


Kaisa Parenin taidenäyttely koristi Ravintola Prinssin seiniä kilpailuiden ajan.


Woikoski Feelingin keittiömestari Mika Paalanen vastasi kilpailuiden ravintolan tuotteista ja pääsi samalla tutustumaan kouluratsastuksen ihmeelliseen maailmaan.


Sunnuntaina kilpailuita seurattiin upeassa säässä.


Palkintojen jaossa sunnuntaina.


Siiri Kyrö ja Kyrö Märchen


Ratsastajien ja toimitsijoiden hyvinvoinnista piti huolen Olvin Healt Lab juomat.


Tältä näytti Kilpailuiden johtajan ilme, kun hän sai käsiinsä ensimmäiset ruusukkeet!


Toiminta-alueen testirata antoi hyvän tilan lastaus- ja jaba-alueelle.


Kuulutus ja kanslia rakennettiin WHD Hevospalvelukeskuksen kuorma-autoon.


Kilpailuiden päätteeksi kokoonnuttiin ravintola Prinssiin nostamaan maljat onnistuneille kilpailuille.

Kiitos kaikille toimihenkilöille!
Erityiskiitos Stewardina toimineelle Metsälän perheelle, puheenjohtajatuomari Paula Nystenille, kuuluttaja Håkan Wahlmanille sekä Mäntyharjun Ratsastajat Ry.lle kilpailuiden järjestämisestä!

Palaamme kilpailuiden merkeissä asiaan 31.8.2019 järjestäen 2-tason kouluratsastuskilpailut sekä vuoden päästä samaan aikaan 12-14.6. järjestäen 3-4- tason kilpailut, tervetuloa mukaan!

Terkuin Iida Kekkonen, Woikoski Feeling

ISO9001 –sertifikaatti ensimmäisenä Suomessa

WHD Hevospalvelukeskus on ensimmäinen hevosalan yritys Suomessa, jolle myönnettiin ISO9001- laatusertifikaatti 8.5.2019.
Sertifikaatin luovutti juhlavissa tunnelmissa Kiwa-Inspectan toimitusjohtaja Mikko Törmänen, joka kertoi suomalaisista yrityksistä vain 1%:n toimivan ISO 9001- laatujärjestelmän mukaisesti. Matkailuliiketoiminnassa Woikoski Feeling on esimmäisten joukossa Suomessa ja WHD Hevospalvelukeskus on Suomen ensimmäinen.

"Laatujärjestelmä takaa työssämme tarkat rutiinit ja yhteiset toimintatavat."

WHD Hevospalvelukeskuksen sekä Woikoski Feelingin työntekijät urakoivat syksyn 2018, sekä kuluneen talven aikana kovasti, käyden läpi kaikki toimintaamme kuvaavat ohjeet sekä prosessit, kirjaten ne ylös. Käytössämme on IMS- toiminnanohjausjärjestelmä, jonne kaikki ohjeet, dokumentit ja prosessit on tallennettu ja ne ovat henkilökuntamme käytettävissä helposti. Järjestelmästä löytyvät mm. video- ohjeet hevospalvelukeskuksen hoitolaitteistoiden peruskäytöstä, ohjeet toimintatavoista esimerkiksi asiakkaiden vastaanotosta kuntoutukseen, tarpeiden kartoituksesta ja tallin päiväohjelmasta.

Toiminnassamme on ollut aina selkeä punainen lanka, toiminnan- ja palvelunlaatu ovat olleet meille tärkeää, joten toiminnan avaaminen ja kirjaaminen prosesseiksi ja ohjeiksi oli meille luontevaa. Näin myös pääsimme tarkastelemaan ja kehittämään toimintaamme uudesta  näkökulmasta.
Ohjeiden avulla uusi työntekijä on helppo perehdyttää työhön, toimintatapoihin- ja periaatteisiin, takaamme näin myös asiakkaillemme aina laadukkaan palvelun.
Jatkossa toimintaamme auditoidaan eli tarkastellaan vuosittain sekä sisäisien tahojen, että Kiwa-Inspectan toimesta ja takaamme laadun kehittymisen.
Woikoski Feeling ja WHD Hevospalvelukeskus toimii ajan hermoilla ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti, laatusertifikaatti on meille tähän loistava työkalu.

Alla esimerkki WHD Hevospalvelukeskuksen toimintaohjeesta.

Maja Littorin – introduction

Maja Littorin comes monthly to work with our horses at Woikoski Feeling Hevospalvelukeskus, as well as her mother, Fanny Littorin. Maja is an equine physiotherapist and is the entrepreneur in a company Equisense.

Background; where do you live, family, hobbies, tell us something about your own ponies and horses? How did you get interested in horses?

I live in a small house in Skåne with my son Luca. We keep a few sheep, chickens and we are waiting for two pigs to arrive this summer. We also try to grow vegetables every year, sometimes more successfully than others. I would like us to be mainly self-sufficient.

We also have some horses called Blanka, Tocto and Pål. Blanka is a warmblood, who came to me from a client after falling and breaking her breastbone and was deemed unfit to ride. She is retired but we have an occasional ride out into the forest as she recovered well given a lot of time and care. Tocto is a six-year-old mustang. He is very intelligent and a lot of fun. I don't ride him much as I would like him to finish growing first (so we have another year or two). The last one, Pål, is an old Shetland pony who I originally got as a companion and he has stuck. He is a funny pony, makes me laugh a lot, but is unfortunately unsafe for children. However, Luca and Pål get along okay. He's just like a grumpy old man.

We also have cats and dogs as pets, and some guppies! Simply put, you can always find something to do or someone to hug at our home.

I got into horses by inheritance. My mum's side of the family are nearly all horse people. I had my first Shetland when I was very young, Robin. A black beauty! I got him on loan by strict instructions from my mother that I had to take care of him on my own. Mucking out when you struggled to even lift an empty shovel was tough. And I don't know how many times I tipped the wheelbarrow over every day on the way to the muckheap. When he returned to his owner I nonetheless cried bitterly, missing all the times he stood on my feet and wouldn't move.. Some time later, when I was eight, we moved to Åland and I didn't ride for a time, I don't remember why. I did start again and got my pony Tua at eleven. When I was twelve my mother had courses in horse massage and I had to attend them all. I can imagine how frustrating I was to all the adults asking them if they wanted help with the anatomy. I was as confident as only a child can be about knowledge. Now, as I've reached the age of 34, I have obviously gained a lot more, but the more I learn I am becoming increasingly aware of how much more there is to learn.

 

Education/work life: where did you study, when did you graduate, how’s your career development been, any changes in your work since you started?

I started my equine career as a groom at the age of 18. I worked in Germany for around a year before returning to England, where I had previously studied, and picked up horse massage at Axelssons school of massage in Stockholm. I graduated at 20 and have been in the business ever since, apart for a break when Luca was little. I have been very lucky to work with some of the best vets and physios/osteos/chiros/etc. in Europe and have gotten invaluable experience from them through the years. This has lead to a more comprehensive treatment, my treatments are not limited to massage. I have also done courses here and there when I've come across useful ones, including an equine science diploma. But I must say that the most fun one was a weekend course with Gillie Higgins in UK, she is very good at speaking. I may not have learnt a lot of new things, but it's always useful to brush up and see things from another person's perspective.

I'm currently doing a two year course in Traditional Chinese Medicine and osteopathy. Acupuncture is often useful and the previous course I've done on this subject was unfortunately, in my opinion, not comprehensive enough. I live learning (typo, but I actually do live learning as every day on the job I see some variation) and strive to develop throughout my career.

 

About your profession and studies now: What is the hardest/worst part of your job? What is the best thing/what makes you happy? What keeps you motivated?

Oh, the hardest.. That's tough because I truly love my job. I guess I should say travelling. I like that part though, but it can sometimes make you tired. I like that, in different countries, there are different views on how things should be done. It teaches you to think about your habits and to reconsider them. (The same is true for working in different disciplines, it keeps you from getting stuck on a narrow track.) I guess the worst part is asking for payment, it's never been a fun part for me. Another thing that can be really hard is when you see horses that are badly injured and in pain, or horses that are misunderstood. When they have injuries it is interesting, so good for my brain, but tough on the soul. But with both broken and sad horses I get to be a part of improving them and that makes it worthwhile.

Some of my favourite things I've already mentioned above, but my absolute favourite is when you've worked with a horse for some time and they are so happy when you come to see them. The communication you have and the way the horse appreciate it. I was called an interpreter by a client recently, she thought I translated how the horse was into human terms so she could improve the care and work. I guess that is part of my motivation, owners that try their very best.

 

Your future plans/aims?

I want to learn, as always. I am also considering creating some online course, but we will see..

As my son has started school I need to be present more at home (Sweden) and therefore need to start working here rather than only abroad. I definitely don't want to stop my travelling though. I'd like to go to more different countries (I think it's 12 so far) to work and see what I can learn there. I'd maybe like to go to the Olympics for work at some point, I've done the Europeans and the World Equestrian Games, so that's what's missing.

Otherwise, I want to carry on helping as I am. I'd like to spread knowledge. I'm glad I can be of help when they slip and strain themselves, or when they get repetitive strain issues. I'd love to not be needed but I have come to accept that that will never be the case.

Horses are amazing animals, and I'm grateful to have them in my life. To give back, just partly, of what I gain from their presence is a life goal for me.

Thank you for reading! 
Best regards Heli and Maja. 

 

  • 1
  • 2

Tervetuloa WHD Gårdiin


Yhteystiedot

Nurmaankyläntie 90
52960 Nurmaa
Puh. 040 656 5981
whd (at) woikoski.fi

Löydät meidät myös

WHD Gård

Tarjoamme monipuoliset kuntoutus-ja hyvnvointipalvelut niin hevosille kuin omistajille, sekä laadukkaat puitteet valmennustoiminnalle.

Käytämme evästeitä auttaaksemme sinua saamaan verkkosivuistamme parhaan mahdollisen hyödyn. Vierailemalla sivustollamme ja käyttämällä sitä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja: Evästeet Tietosuojaseloste